Om

JENRIKSBAKKE

Nordsjællands hyggeligste andelsboligforening

Om Jenriksbakke og omgivelserne

Andelsboligforeningen ligger med optimal afstand til områdets mange tilbud.


Siden 2005 har andelsboligforeningen ligget for foden af Jenriksbakke.  Bebyggelsen udgøres af to boligtyper: rækkehuse i to plan samt lejligheder enten i stueplan eller på 1. sal - i alt 28 boliger. Boligerne er indrettet så de tilgodeser et bredt udsnit af familie-typer, og foreningen huser da også alt fra småbørnsfamilier til pensionister.


Med 5 minutter i gå-afstand til vandet er der ikke langt til naturoplevelser. Fjorden bliver hyppigt benyttet af foreningens beboere til til badning, roning, sejlads og lystfiskeri, og til at nyde solnedgangen. Samtidig ligger Jenriksbakke i betryggende afstand fra Fjorden når vejret viser sig fra sin alvorlige side i forhold til oversvømmelser. Krydses Kronprins Frederiks Bro er der adgang til et skovområde, der lægger op til flere ture i den fri natur. Frederiksund Golfklub er ligeledes at finde på den anden side af Fjorden.


   

Til glæde for områdets  børnefamiler ligger Jenriksbakke lige ved siden af en daginstitution, og ganske få hundrede meter fra Marienlystskolen og Frederikssund Gymnasium. Fritidsaktiviteter tilgodeses ligeledes med masser af idrætsforeninger, heriblandt aktiviteter i og omkring Frederikssundhallen. Svømmehallen ligger i umiddelbar nærhed af Jenriksbakke.  Indkøbsmuligheder er der ligeledes masser af, blandt andet i  Sillebrocenteret og i byens hyggelige gågade.


Frederikssund byder desuden på en række spændende og forskelligartede kulturelle aktiviteter. J. F. Willumsens Museum er nabo til Jenriksbakke. Ved Kalvø-området findes Vikingebopladsen, hvor der afholdes flere arrangementer - heriblandt vikingemarked og årets Vikingespil. I El-værket arrangeres jævnligt foredrag og forskellige musikalske indslag. For filmelskere er der  mulighed for at komme ind og se de nyeste premierefilm i den lokale biograf.Områdets historie

Jenriksbakkes arealer har huset forhistoriske bopladser og en campingplads.


Bebyggelsen ligger lidt nord for Frederikssunds centrum langs en forhistorisk kystststrækning  - Jenriksbakke. I dag er der omkring 300 meter i fugleflugtslinje til kystlinjen ved Roskilde Fjord. Selve Jenriksbakke udgøres af en ca. 13 meter høj skrænt, der har givet navn til andelsboligforeningen. Området nedenfor skrænten er således et tidligere strandområde.


I forbindelse med etablering af byggeriet blev der foretaget en række arkæologiske udgravninger, udført af Museet Færgegården. I et område tæt op af skrænten blev der blandt andet fundet efterladenskaber fra bopladser. Dateringen af disse bopladser har været besværliggjort af, at genstande fra flere perioder er trådt ned i det bløde underlag, og er blevet blandet med hinanden.  Alt tyder dog på, at der har været mindst fire bosætteler i tiden efter 4.000 år f.v.t. Områdets beliggenhed og fundende tyder på, at de samfund som har holdt til her har haft aktiviteter i form af jagt, fiskeri, indsamling og husdyrhold.


I moderne tid har  arealet været udnyttet til campingplads. Campingpladsen blev nedlagt i 1994, hvorefter området  stod ubenyttet hen ind til byggeriet af Andelsboligforeningen Jenriksbakke blev påbegyndt.


Boligerne stod indflytningsklar i oktober 2005. Husene er opført i en betonkonstruktion, med hvidpudsede facader og mørkpigmenteret træbeklædning på de store flader i gavlene. Trækonstruktionen er inspireret af områdets eksisterende træhuse, særligt de såkaldte Finnehuse, som stammer tilbage fra 1940'erne, hvor præfabrikerede træhuse fra Finland blev importeret til Danmark.Kort


Vores andelsboligforening ligger i området ved den røde prik.