Foreningens historie
Jenriksbakkes arealer har huset forhistoriske bopladser og en campingplads.
Bebyggelsen ligger lidt nord for Frederikssunds centrum langs en forhistorisk kystststrækning – Jenriksbakke. I dag er der omkring 300 meter i fugleflugtslinje til kystlinjen ved Roskilde Fjord. Selve Jenriksbakke udgøres af en ca. 13 meter høj skrænt, der har givet navn til andelsboligforeningen. Området nedenfor skrænten er således et tidligere strandområde.
I forbindelse med etablering af byggeriet blev der foretaget en række arkæologiske udgravninger, udført af Museet Færgegården. I et område tæt op af skrænten blev der blandt andet fundet efterladenskaber fra bopladser. Dateringen af disse bopladser har været besværliggjort af, at genstande fra flere perioder er trådt ned i det bløde underlag, og er blevet blandet med hinanden. Alt tyder dog på, at der har været mindst fire bosætteler i tiden efter 4.000 år f.v.t. Områdets beliggenhed og fundende tyder på, at de samfund som har holdt til her har haft aktiviteter i form af jagt, fiskeri, indsamling og husdyrhold.
I moderne tid har arealet været udnyttet til campingplads. Campingpladsen blev nedlagt i 1994, hvorefter området stod ubenyttet hen ind til byggeriet af Andelsboligforeningen Jenriksbakke blev påbegyndt.
Boligerne stod indflytningsklar i oktober 2005. Husene er opført i en betonkonstruktion, med hvidpudsede facader og mørkpigmenteret træbeklædning på de store flader i gavlene. Trækonstruktionen er inspireret af områdets eksisterende træhuse, særligt de såkaldte Finnehuse, som stammer tilbage fra 1940’erne, hvor præfabrikerede træhuse fra Finland blev importeret til Danmark.
I 2023 blev foreningen omdannet til Grundejerforening, som fortsat drives i fællesskabets gode ånd.